Howest biedt postgraduaat digitale sportmarketing aan

Na een geslaagde eerste reeks, organiseert Howest vanaf november 2020 voor de tweede keer het postgraduaat digitale sportmarketing. We legden ons oor te luister bij enkele federatiemedewerkers die deelnamen. Hun ervaringen lees je hieronder.

"Het postgraduaat geeft zeker inzicht in de digitale media en de strategieën die gebruikt worden. De vertaling maken naar een kleine organisatie met weinig middelen is niet altijd evident, omdat heel wat sprekers voorbeelden gebruiken van grote spelers met aanzienlijke budgetten. Binnen onze federatie proberen we toch wel een aantal zaken concreet te implementeren uit de opleiding. We zijn ons nu ook veel bewuster van wat we communiceren , wie we willen bereiken,...  Wij hebben zeker een switch gemaakt in ons denkpatroon door de opleiding. Los daarvan leer je heel wat mensen kennen, en worden ook heel wat tips en tricks gedeeld. Dit is dan weer heel nuttig, zeker als je zelf met een klein team werkt."

(Delfien Lybaert, Vlaamse Schermbond)

"Dit postgraduaat bij Howest bleek een zeer interessante en professionele cursus met een fijne opbouw van de lessen, uiterst capabele lesgevers, begeleiders en coördinatoren en een ideale combinatie van theorie en praktijk. Inspirerende lessen, goede coaching, feedback en ondersteuning omtrent alle aspecten van digitale sportmarketing en -communicatie. Er worden ook inspanningen geleverd om hierrond een kennisnetwerk uit te bouwen. Absoluut een aanrader."

(Nicolas Dezeure, Vlaamse Traditionele Sporten)

"Ik vond het postgraduaat super leerrijk en zeer praktijkgericht. Niet alleen de lessen, maar ook de coachingmomenten waren enorm nuttig om je case verder uit te bouwen. Het feit dat je steeds van andere gastsprekers uit zowel België als Nederland les krijgt zorgt ervoor dat je verschillende invalshoeken voorgeschoteld krijgt."

(Hannelore Bytebier, Paardensport Vlaanderen)

"Ik vond het een heel interessante opleiding! Heel wat interessante sprekers, recht uit het werkveld, met allemaal hun eigen ervaringen, tips & tricks. De sportsector is natuurlijk erg breed waardoor de ene sessie al nuttiger was dan de andere voor mij als federatiemedewerker, maar over het algemeen kon je overal wel IETS uit meepikken. Naast de sessies op zich was het ook een "leuke bende gelijkgezinden". Super interessant om ervaringen te delen met elkaar."

(Bente Peeters, FROS Multisport Vlaanderen)

Heb je zelf ook interesse? Alle informatie kan je terugvinden op de website van Howest of tijdens een digitale infosessie op 1 of 15 oktober.

Jérémie Deroo