Projectoproep Koning Boudewijnstichting: integratie vluchtelingen

De Koning Boudewijnstichting wil verenigingen die zich inzetten voor vluchtelingen verder ondersteunen en lanceert een tweede oproep voor projecten die burgers en asielzoekers/erkende vluchtelingen samenbrengen om aan de weg te timmeren naar een nieuw leven in België.

De asielcrisis in 2015 zorgde voor een nooit geziene golf van solidariteit bij de Belgische bevolking ten aanzien van de vrouwen, mannen en kinderen die - alleen of als gezin - hun land hebben verlaten en allerlei hinderpalen zijn tegengekomen op hun weg naar Europa. Vele burgers zijn hen gaan opzoeken of gaven aan dat ze hen concreet willen helpen, niet alleen om hen op te vangen maar ook hun integratie in onze samenleving mogelijk te maken van zodra ze de opvangcentra verlaten.

De Koning Boudewijnstichting wil deze beweging van solidariteit verder ondersteunen en lanceert een tweede oproep voor projecten die burgers en asielzoekers/erkende vluchtelingen samenbrengen om aan de weg te timmeren naar een nieuw leven in België.

Voor wie?
Verenigingen actief op het domein van integratie en migratie, al of niet in partnerschap met lokale autoriteiten (OCMW, …),…
Eén van de geselecteerde projecten in 2016 was: Ontmoeten helpt! Kraainem Football Academy

Timing?
Start 22 mei 2017
Indienen tot en met 14 september 2017
Bekendmaking selectie 14 december 2017

Financiële steun?
€ 3.000 - € 10.000

Selectiecriteria?
Deze vind je hier.

Hoe begin ik er aan?
Bekijk deze video voor meer info over het invullen van je kandidatuur.

Hoe stel ik me kandidaat?
Dat kan rechtstreeks via deze link.

Vragen?
02 549 02 45
Fabrice De Kerchove

Gepost door: 
Tine Van Bossuyt