Sophie Cools wordt afdelingshoofd subsidiëring

Onze manager vertegenwoordiging en federatieondersteuning Sophie Cools heeft besloten een nieuwe professionele weg in te slaan. Sophie zal aan de slag gaan als afdelingshoofd subsidiëring bij Sport Vlaanderen, als opvolger van Sonia Vanden Broeck die op 1 november op pensioen gaat. 

De RvB van de VSF vindt het jammer om binnenkort afscheid te moeten nemen van één van haar managementleden. De RvB wenst Sophie te bedanken voor haar jarenlange, gepassioneerde inzet en wenst haar alle geluk toe in deze mooie professionele uitdaging. Sport Vlaanderen haalt met Sophie een sterk profiel in huis.

Sophie was sinds 2008 jaar actief binnen de Vlaamse Sportfederatie. Aanvankelijk als beleidsmedewerker en nadien als directielid/manager waarbij zij dagelijks in contact stond met federaties en partners. 

Sophie: “De Vlaamse Sportfederatie is de laatste jaren uitgegroeid tot een sterke organisatie die de sector informeert en inspireert. Ik werk tot op vandaag nog altijd met veel plezier voor de VSF. De VSF is altijd een heel mooie werkomgeving geweest, die kansen en uitdagingen biedt binnen de mooiste sector die bestaat, de georganiseerde sportsector. Ik sta voor een grote professionele uitdaging die ik met dezelfde betrokkenheid, warmte, integriteit en professionaliteit wil aanpakken. Ik kijk er naar uit om mijn opgebouwde kennis en ervaringen in te zetten binnen Sport Vlaanderen, samen met het team van de afdeling subsidiëring en de collega’s van het managementcomité. We bekijken momenteel op welke termijn ik de overstap zal maken. 

Ik ben heel dankbaar voor de vele kansen die ik binnen de VSF gekregen heb, zowel inhoudelijk als op andere vlakken. Het VSF-team is een hard werkend, betrokken en bekwaam team dat de appreciatie verdient én krijgt van de sportfederaties, sportclubs, het beleid en onze partners. Ik wil de collega’s en de RvB zeer oprecht bedanken voor het vertrouwen dat ik kreeg en de weg die we samen afgelegd hebben. Ik wil ook heel specifiek mijn collega manager Pieter Hoof bedanken. Wij vormden, vanuit een gedeelde passie, een mooi complementair team waarbij ik misschien vaker op de voorgrond trad, maar Pieter minstens evenveel verdienste heeft. Ik wens hem en de collega’s het allerbeste toe in de toekomst.”

De Raad van Bestuur garandeert de continuïteit van de werking van de VSF. De komende dagen en weken zal de Raad van Bestuur, in samenspraak met manager Pieter Hoof, beslissen op welke manier dit vertrek zal aangepakt worden. De Raad van Bestuur spreekt daarbij het vertrouwen uit in de huidige manier van werken en het huidige team. 
 

Gepost door: 
Hannelore Poissonnier