"Sportrechtbank" in de pers

Vanochtend staan er berichten in de pers over het overkoepelend tuchtorgaan, waarvoor VSF momenteel concrete stappen zet.

We willen dit nieuwsbericht kort duiden:

• Het Nieuwsblad vroeg ons gisteren een stand van zaken over het overkoepelend tuchtorgaan (in de kranten "sportrechtbank"). We bevestigden dat het zo snel mogelijk in voege zal gaan, en zeker in 2020. Dit resulteerde in een nieuwsbericht, dat door andere kranten werd overgenomen.
  • Het tuchtorgaan zal géén volledige federatie kunnen schorsen of uitsluiten. Wel: een lid (sporter, trainer, ...) van een federatie. Er staat dus foutieve informatie in sommige nieuwsartikels. (ook hieronder: HLN)
  • We zijn op dit moment intensief aan het overleggen met advocaten en rechters om het tuchtorgaan concreet vorm te geven.
  • Sowieso plannen we een update over het overkoepelend tuchtorgaan op de VSF Meetup van volgende week (nieuw infomoment voor directeurs en voorzitters van federaties).

Update: berichtgeving werd intussen op onze vraag door verschillende media online gecorrigeerd:

Grace Hellinckx