Sportwerk Vlaanderen kan meer voor jouw sport betekenen dan je denkt!

Weet jij eigenlijk wat Sportwerk Vlaanderen voor jouw federatie en clubs kan betekenen? Wedden van niet? ;-)

Sportwerk Vlaanderen voert sinds enkele maanden een nieuw beleid, mét nieuwe mogelijkheden. Onder andere om je sportclub(s) te professionaliseren, om zelf of via Sportwerk Vlaanderen iemand tewerk te stellen, om iemand te vinden voor een vervangingsopdracht binnen je federatie,... Kortom: Sportwerk Vlaanderen kan je helpen, op diverse vlakken!

Je vindt alle info over het aanbod én de mogelijkheid om een overleg in te plannen via hun infopagina "Sportwerk, but what else?".

WILL sports HR - HR festival met sportinjectie

Sportwerk Vlaanderen is ook kenniscentrum en inspirator rond sport en tewerkstelling. Daarom organiseert Sportwerk de eerste editie van het HR festival met sportinjectie, samen met WILL sports en Kortrijk Xpo, op vrijdag 18 oktober.

Het volledige programma kan je hier terugvinden. Wat mag je verwachten of waarom is het programma interessant voor federaties:

• HR & SPORT: Wat kunnen ze voor elkaar betekenen, meer nog hoe kunnen ze elkaar versterken? Het gekende verhaal, maar nog belangrijker:
    • Hoe kan een sportieve HR-benadering bijdragen aan het wervingsgegeven, het retentiebeleid, kortom jouw employerbranding.
    • Wat kunnen bedrijven/organisaties leren van de sportwereld en topsporters? En zie jij de gelijkenis tussen medewerkers en atleten?
  • De rollen worden ook omgedraaid:
    • Hoe kunnen we HR in de sport professionaliseren/verbeteren? Hoe kunnen we het traditioneel werkpatroon heruitvinden?
    • Waarom stijgt het aantal freelancers? En ooit al nagedacht over een “crossjob”?
  • Enkele interessante sprekers komen aan bod: Sven Nys, Jan De Schepper (strategisch denker / topmanager/ jeugdcoach KV Mechelen/ schrijver boek “Kopmannen”), Ann Wauters (Kapitein van Belgium Cats, de nationale vrouwenploeg basketbal, co-founder van Smart Mind),…
  • Daarnaast is er een panelgesprek (diverse invalshoeken) waarbij uiteraard ook de inbreng van het publiek van groot belang is.

Geïnteresseerd? Meer info én een filmpje via deze link. Inschrijven kan via deze link.

Sophie Cools