Tijdelijke btw-verlaging op alcoholvrije dranken ook geldig voor sportclubs

Het zijn financieel onzekere tijden voor vele sportclubs. De inkomsten uit een kantine zijn vaak onmisbaar, maar het coronavirus zorgt voor een duidelijke verlaging van de omzet. Om de horecasector te steunen werd er een btw-verlaging op alcoholvrije dranken doorgevoerd waar ook cafetaria’s en kantines in de sport van kunnen genieten. 
 

Concreet gaat het om deze maatregelen:

  • Vanaf 8 juni 2020 tot en met 31 december 2020 is het verlaagd btw-tarief van 6 % van toepassing op restaurant- en cateringdiensten,
  • met uitsluiting van het verschaffen van bieren met een effectief alcoholvolumegehalte van meer dan 0,5 % vol. en andere dranken met een effectief alcoholvolumegehalte van meer dan 1,2 % vol.


Hierbij werd ook nadrukkelijk vermeld dat ook het verschaffen van dranken zonder spijzen in alle mogelijke drankgelegenheden onder deze regeling valt. De uitgebreide uitleg en voorwaarden zijn terug te vinden in deze circulaire.


Wanneer er gebruik wordt gemaakt van een geregistreerd kassasysteem (GKS) is het aan te raden om de programmering van uw kassasysteem zo snel mogelijk aan te passen. Hoe je dit best doet lees je hier.

Gepost door:
Roeland Zwaenepoel