Tools voor sportclubondersteuners

VSF vindt het belangrijk dat federaties inzetten op sportclubondersteuning. Het traject voor sportclubondersteuners in 2015 is ondertussen afgerond en het traject in 2016 belooft met 25 deelnemers opnieuw een voltreffer te worden. De VSF ontwikkelde samen met partnerorganisatie Coach2Competence enkele tools voor sportclubondersteuners.

De eerste tool "Strategiebepaling Sportclubondersteuning" helpt je om inzicht te krijgen in 8 aspecten die essentieel zijn op vlak van jouw sportclubondersteuning: positionering, interne structuur & middelen, interne samenwerking, clubbelasting, vermarkten, implementatie, monitoring en resultaat.

De tweede tool "Stappenplan clubbezoeken" is een handige handleiding op vlak van clubbezoeken. Daarbij word je kort begeleid in het proces op vlak van de keuzes die je rond clubbezoeken maakt, gaande van de keuze om al dan niet clubbezoeken te doen tot de manier van evalueren.

De derde tool "Wegwijzer" is een basiswegwijzer op vlak van sportclubondersteuning. Als ondersteuner hoef je niet alles zelf te weten en dan kan het handig zijn om een overzicht te hebben van organisaties bij wie je te rade kan gaan indien je hulp wil op vlak van een opportuniteit of probleem bij een club. De tool biedt je een overzicht van organisaties die handig zijn om te kennen. Je kan de tool voor jezelf, als sportclubondersteuner, gebruiken of je kan het overzicht bezorgen aan je clubs. Doordat de tool als een powerpointpresentatie gemaakt werd, kun je ze zelf aanpassen: zowel qua lay-out en stijl als inhoudelijk.

Je vindt de tools ook terug op de VSF-website onder het thema Sportclubondersteuning > Traject Sportclubondersteuning

Gepost door: 
Sophie Cools