Total make-over: Gezond Sporten Vlaanderen

Sportfederaties die de gezondheid van hun clubleden willen behartigen, kunnen voortaan ondersteuning krijgen van Gezond Sporten Vlaanderen, het nieuwe kenniscentrum voor alles wat met sport en gezondheid in ons landsdeel te maken heeft.

Gezond Sporten Vlaanderen is de 2.0-versie van de voormalige Vlaamse Vereniging voor Sportgeneeskunde (VVS). De doorstart gaat echter veel verder dan een update met een hippe naam en een bijdetijds logo; het is een total make-over. Gezond Sporten Vlaanderen overkoepelt alle aangesloten sportartsen, sportfysiotherapeuten (kine’s), artsen-specialisten, sportdiëtisten, sportpsychologen en andere professionals die via hun beroepsgroep of als individu willen bijdragen tot gezonde sportbeoefening in Vlaanderen. 

Met een nieuw bestuur, ambitieuze doelen, vakoverschrijdende werkgroepen en een actief communicatiebeleid wil Gezond Sporten Vlaanderen naast haar eigen leden ook alle sportfederaties en sporters optimaal bedienen. Zo wordt de website www.gezondsporten.be hertekend tot een aantrekkelijk en overzichtelijk aanbod van evidencebased adviezen en praktische bruikbare tips. Federaties en andere sportorganisatoren vinden er onder (veel) meer een toolbox met instrumenten om gezond sporten te bevorderen binnen hun activiteitenpalet. 

Gezond Sporten Vlaanderen wil zich in 2019 definitief op de kaart zetten als vanzelfsprekend, multidisciplinair aanspreekpunt voor de wetenschappelijke en sportmedische gemeenschap, de Vlaamse overheid, de media, de publieke opinie, de sportorganisaties en uiteindelijk voor alle sporters in Vlaanderen die hun passie, hobby of job zo gezond en zo lang mogelijk willen beoefenen.

Vragen? Neem contact op met Sofie Blondeel via sofie@gezondsportenvlaanderen.be
 

Gepost door: 
Kaat Vogelaers