Transgenderpersonen in de sport: voorstelling overlegtool voor federaties

Schrijf je nu in voor de Kennisdag Sport en Gender op maandag 17 juni en krijg de primeur.

VSF stelt tijdens één van de sessies op Kennisdag Sport en Gender een overlegtool voor omtrent transgenderpersonen in de sport. Aan de hand van deze tool willen we jouw federatie helpen bij de ontwikkeling van een beleid omtrent de wetswijziging inzake transgenders. Deze tool kan gebruikt worden als uitgangspunt voor intern overleg om samen na te denken over een beleid van de federatie rond deze doelgroep.

Onze ondersteuner Tine Van Bossuyt wordt hierin bijgestaan door Annelies D’Espallier en Nina Callens (Vlaamse Ombudsdienst). Het ideale moment dus om al je vragen en bezorgdheden samen te bekijken.

Inschrijven voor deze kennisdag kan via deze link. Je vindt hier ook het volledige programma met tal van andere interessante sessies.

Op 17 juni 2019 organiseert Sport Vlaanderen de kennisdag Sport en Gender in samenwerking met de Vlaamse Ombudsdienst en de diensten van het Vlaams Parlement. Aan de hand van lezingen en keuzesessies belicht Sport Vlaanderen  "gender" vanuit verschillende invalshoeken, zoals man/vrouw-verhouding, heteronormativiteit, holebi en transgender sporters.

Tine Van Bossuyt