Transgenderpersonen in sport: we helpen bij het ontwikkelen van je beleid!

Op maandag 17 juni stelde VSF op de Kennisdag Sport en Gender haar overlegtool “Transgenderpersonen in de Sport” voor.
Aan de hand van deze tool willen we jouw federatie helpen bij de ontwikkeling van een beleid omtrent de wetswijziging inzake transgenders. Je kan de tool gebruiken als uitgangspunt voor intern overleg en om samen na te denken over een federatiebeleid rond deze doelgroep.

Maar er is meer!
Aan de hand van een begeleidende powerpoint wordt deze methodiek, die ongeveer twee tot drie uur in beslag neemt, kinderspel. Je opent op die manier de discussie en kan de grote lijnen uittekenen. Benieuwd naar wat VSF voor jouw federatie in petto heeft? Neem dan snel een kijkje via deze link.

Neem contact op met ondersteuner Tine die je graag helpt met de opstart van dit denkproces of neem een kijkje op onze website en ontdek wat we je te bieden hebben. Tine wordt hierin bijgestaan door Annelies D’Espallier en Nina Callens (Vlaamse Ombudsdienst). Het ideale moment dus om al je vragen en bezorgdheden samen te bekijken.

Tine Van Bossuyt