Update: cao ecocheques laat nog altijd op zich wachten

Ook na de herfstvakantie is er jammer genoeg nog geen doorbraak in de onderhandelingen rond de cao ecocheques. Werkgeversfederatie Sociare tracht in de weken die volgen een compromis te bereiken met de sociale partners.

Midden oktober communiceerden we dat de VIA-middelen iets later dan gewoonlijk gestort zouden worden en dat de cao rond de extra éénmalige toekenning van ecocheques nog niet rond was. Dat blijft dus ook vandaag nog het geval. Zolang de cao over ecocheques niet afgesloten is, ben je als federatie niet wettelijk verplicht om ecocheques toe te kennen aan je personeel.

Bron: website Sociare

VSF bekijkt momenteel of een voordelig aanbod voor sportfederaties mogelijk is bij de erkende aanbieders van ecocheques.

Pieter Hoof