VIA-middelen 2019: storting later dan gewoonlijk

Door de late regeringsvorming zal de storting van de VIA-middelen 2019 op de rekening van je federatie later volgen dan gewoonlijk. En er worden éénmalig ecocheques voorzien.

Door de late vorming van de Vlaamse regering loopt de goedkeuring van de subsidietabellen voor de VIA-middelen 2019 enige vertraging op. Onder voorbehoud van goedkeuring van de subsidietabellen, verwacht het Departement CJM die VIA-middelen in de tweede helft van de maand december op rekening van de organisaties te kunnen storten. Dat meldt socioculturele werkgeversorganisatie Sociare.

De VIA-middelen 2019 voorzien een éénmalige toekenning van ecocheques. De cao rond ecocheques is echter op dit moment nog niet gesloten. VIA5 voorziet een budget dat -op basis van de laatste berekeningen- 123 euro per vte bedraagt. Maar de omzetting naar het bedrag in ecocheques en de modaliteiten ervan moeten dus nog worden vastgelegd. De uitbetaling van de ecocheques aan werknemers moet verplicht verlopen via een erkend uitgiftebedrijf van ecocheques. Sociare sloot een partnerschap met een erkend uitgiftebedrijf, waar je als federatie voor 30 oktober op kan intekenen. Je leest er meer over op de website van Sociare.

Pieter Hoof