Grace Hellinckx

Voorstelling praktijkboek “Motiverend coachen in de sport”

Sportcoaches doen er goed aan motiverend te handelen, zodat kinderen graag naar de sportclub blijven komen, gedreven zijn om hun eigen leerproces in handen te nemen en veerkrachtig leren omgaan met tegenslagen. Op vrijdag 24 februari stellen de auteurs van het boek “Motiverend coachen in de sport” hun werk voor in Gent.

Hoe kunnen we jongeren op een duurzame wijze laten bewegen en sporten? Dit boek nodigt sportcoaches uit tot zelfreflectie. Ze krijgen aanbevelingen om tijdens de training, in wedstrijdverband en binnen hun meer opvoedkundige rol motiverend te handelen.

Het boek kwam tot stand in het kader van het project “Coach met de M-factor”, een initiatief van UGent en KU Leuven, samen met de Vlaamse overheid en de sportsector (Vlaamse Sportfederatie, Vlaamse Trainersschool).

Boekvoorstelling

Waar en wanneer?

• Faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen, Auditorium 2, Henri Dunantlaan 2, 9000 Gent
  • Vrijdag 24 februari 2017 om 17u30

• 18u:
    Verwelkoming door Sophie Vanluchene, uitgever bij Acco

Voorwoord door Philippe Muyters, Vlaams minister van Sport

• 18u15:
    Boekvoorstelling door auteurs, afgerond met vragenronde

• 19u15:
    Praktijkbijdrages
    Els Snauwaert, sportpsycholoog en lesgever motiverend coachen

Jonathan Leemans, jeugdsportcoach

Gert Vande Broek, topsportcoach

• 20u:
    Feestelijke receptie

Contacteer barbara.deschrijver@acco.be
Deelname is gratis, maar inschrijven is verplicht en kan nog tot 19 februari 2017 via deze link.