Vormingstweedaagse Sport en Armoede: inschrijvingen gestart

Sportclubs, sportfederaties en sportdiensten worden de laatste jaren steeds meer geconfronteerd met publieksdiversiteit en kansengroepen. Daarom organiseren het Netwerk tegen Armoede en ISB ook dit jaar een tweedaags vormingstraject Sport en Armoede.

Schrijf je hier in!

Onderstaande thema's komen tijdens deze opleiding aan bod. Bovendien is het een ideale moment om binnen de sector nieuwe contacten op te doen.

• Dialoog met mensen in armoede.
  • Inzicht in de complexiteit van de thematiek.
  • Vooroordelen doorbreken.
  • Ontwikkelen van een visie op armoede.
  • Handvaten ontwikkelen om drempels binnen jouw organisatie weg te werken.

Bovendien geven de persoonlijke getuigenissen van mensen uit armoede je tijdens deze tweedaagse een inkijk in de leefwereld van mensen in armoede. Op die manier verbreed je als deelnemer je kennis over een gedragen visie op armoede en zal je kritischer reflecteren over je eigen praktijk.

Het vormingstraject bestaat uit 2 interactieve vormingsdagen.
Dag één wordt, door middel van voorbeelden en ervaringen van mensen in armoede zelf, gefocust op dialoog. De deelnemers maken kennis met de leefwereld van mensen in armoede en hun kijk op sportparticipatie. Nadien wordt er dieper ingegaan op de drempels die mensen in armoede ervaren en hoe je hier als sportaanbieder op kan inspelen.
Dag twee biedt een reflectiekader waardoor je als organisatie beter zicht krijgt op de visie achter je acties voor doelgroepen. Zo kom je tot een doordachte aanpak en krijgen je plannen meer kans op slagen.

Voor wie

De vorming is bedoeld voor sportactoren op alle niveaus die nog niet veel in contact kwamen met de doelgroep:

• Sportdiensten (sportfunctionarissen, sportpromotoren, sportclubondersteuners)
  • Sportclubs
  • Sportfederaties

Opgelet: deze vorming is bedoeld als eerste kennismaking met het thema armoede, dus niet voor sportactoren die reeds veel ervaring hebben met de doelgroep.

Schrijf snel in. De plaatsen zijn beperkt (max. 20 deelnemers).
De vormingsdagen kunnen niet afzonderlijk gevolgd worden. Je schrijft in voor het hele traject.

Vrijdag 20 april 2018
Vrijdag 4 mei 2018

Tijdstip

Van 9u30 tot 16u30

Roeselare (plaats nog te bepalen)

€100 voor 2 dagen, inclusief lunch. Je ontvangt een factuur.
Kom je met twee personen uit dezelfde federatie of dezelfde sportclub, dan betaal je € 150 voor twee.

Wil je graag deelnemen aan deze vorming, schrijf je dan in via deze link.

ISB vzw
August de Boeckstraat 1