VSF krijgt financiële steun voor project rond digitale transformatie

VSF diende afgelopen zomer een projectdossier in bij de Koning Boudewijnstichting om een digitaal leerplatform voor sportfederaties en sportclubs op te starten. Begin oktober kregen we het goede nieuws geselecteerd te zijn, en te kunnen rekenen op een projectsubsidie van 41.400 euro.

De projectoproep "Go Digit!" richtte zich op federaties en koepelorganisaties uit het middenveld die hun aangesloten organisaties willen versterken via digitale processen. Een kans dus om de georganiseerde sportsector ook digitaal naar een hoger niveau te tillen!

Projectaanpak

VSF merkte tijdens het voortraject van het project "shared services" bij verschillende sportfederaties de nood aan digitale tools of platformen om clubs te ondersteunen, informeren of betrekken. We speelden hierop in en dienden een dossier in bij de Koning Boudewijnstichting.

Enkele krachtlijnen uit ons projectdossier:

• Einddoel: een digitaal leerplatform voor sportfederaties en sportclubs
  • We starten vanuit de behoeftes van deelnemende federaties. Samen met hen doen we in 2020 een traject met een procesbegeleider, waarin we
    • behoeften rond online leren onderzoeken,
    • de markt verkennen naar mogelijke aanbieders van e-learning tools,
    • een strategie/proces uitwerken, waarbij digitale groei van deelnemende federaties/clubs centraal staat
  • De uiteindelijke ontwikkeling van het platform zal volgen in 2021 via cofinanciering.

Meer informatie en een oproep volgt later dit najaar via onze communicatiekanalen.
Heb je interesse of wil je graag persoonlijk op de hoogte gehouden worden, stuur dan een mailtje naar Jérémie (jeremie@vlaamsesportfederatie.be).

Grace Hellinckx