VSF vraagt een uitbreiding van Sporza Retro

Sinds de start van de lockdown is er nog nauwelijks tot geen liveverslaggeving te zien van sportevenementen op de openbare omroep. Sporza heeft dit proberen op te vangen met de introductie van Sporza Retro, dat zich in eerste instantie heeft gefocust op heruitzendingen van wielerwedstrijden. 

Het feit dat in de retro-uitzendingen meestal alleen aandacht is voor de populaire tv-sporten is volgens VSF een gemiste kans. Sporza beschikt over een enorm sportarchief waarmee in deze tijden echt iets kan gedaan worden om ook de minder populaire sporten de nodige aandacht te geven. Wij zijn ervan overtuigd dat ook de Sporza-medewerkers en Sporza-journalisten hier graag mee aan de slag zouden willen gaan. VSF wil Sporza dan ook een overzicht aanbieden van de meest memorabele sportgebeurtenissen van de afgelopen decennia. 

VSF wil daarom de sportfederaties bevragen om hun eigen sportspecifieke top 3-hoogtepunten van de afgelopen 2 decennia door te geven. Op basis van de input zal VSF dan Sporza contacteren om over deze memorabele sportgebeurtenissen enkele compilatieafleveringen te maken zodat er meer sporten aan bod komen in hun rubriek Sporza Retro.

Wil je federatie graag meewerken? Bezorg ons je input via dit webformulier.

Gepost door:
Grace Hellinckx