Zet je schrap voor de Week van de Official

Van 5 tot 13 oktober is het weer zover: de Week van de Official! Tijdens die week staan er vele acties gepland voor alle scheidsrechters, juryleden, tijdsopnemers,... die er wedstrijd na wedstrijd telkens staan met passie voor de sport. Doe mee en deel jullie acties en verhalen met de hashtags #bedanktscheids en #bedanktjury.

Een week vol verhalen

Nog te vaak komen officials op een negatieve manier in de aandacht. Daar willen we met de Week van de Official verandering in brengen. Want zonder officials, geen wedstrijden. We willen dit jaar vooral de verhalen en gezichten achter "de official" benadrukken. Wie zit er achter het scheidsrechtersfluitje? Welke verhalen hebben de mensen aan de jurytafel? Hun beleving, hun passie, hun hobby staat centraal!

Om de campagne kracht bij te zetten, schuiven we zes officials naar voren. Johan Meersman (Rugby Vlaanderen), Henri Cuypers (Voetbal Vlaanderen), Lander Vaneecke (Basketbal Vlaanderen), Christel Masset (Sneeuwsport Vlaanderen), Virginie Hermans (Vlaamse Hockey Liga) en Mia Willems (Cycling Vlaanderen) zijn onze boegbeelden. Op de website www.weekvandeofficial.be kan je interviews en filmpjes met hen terugvinden.

ChrisLanderHenri
JohanMiaVirginie

Wat kan je als federatie zelf nog doen?

Uiteraard al je officials bedanken voor hun wekelijkse inzet. Maak gebruik van de hashtags #officialsbelevenmeer #bedanktscheids #bedanktjury in je online communicatie.
Je kan je officials bedanken via een geschenk, een evenement of een bijscholing waarin zij centraal staan.

Moedig ook zeker je sportclubs en leden aan om zelf acties te ondernemen!

Daarnaast organiseren we een wedstrijd waaraan alle federaties kunnen deelnemen.
Wat is de opdracht? Kom op een positieve manier in de media met één of meerdere officials. De winnaar van de wedstrijd heeft niet alleen een positief mediaverhaal, maar wint ook nog eens een foodtruck/frietkraam/hamburgerkraam ter waarde van 1.500 euro, om op een event te plaatsen.

Richtlijnen voor de wedstrijd:

• Alle perskanalen zijn geldig: radio, geschreven pers, televisie,…
  • De berichtgeving vermeldt bij voorkeur de Week van de Official.
  • Timing: naar aanloop van, tijdens of na de Week van de Official (begindatum 15 september – einddatum 27 oktober 2019)
  • Inhoud:
    • De berichtgeving heeft betrekking op één (of meerdere) official(s). De 6 officials die wij naar voor schuiven, tellen niet mee voor het winnen van de prijs.
    • De berichtgeving is een positieve boodschap.
    • We laten de inhoud vrij breed. Dit vullen jullie zelf in vanuit de federatie. Een streepje voor als het verhaal achter de official(s) naar voor komt.
  • Inzendingen kunnen via mail (info@vlaamsesportfederatie.be) aan ons bezorgd worden. Stuur ons een link van het artikel, televisie- of radiofragment door.
  • De winnaar wordt bepaald op basis van:
    • Creativiteit (aanpak, inhoud,...)
    • Impact (bereik van de berichtgeving, de mate waarin het leeft op sociale media,...)
    • Aandacht voor het verhaal achter de official(s)

Je kan het volledige wedstrijdreglement hier bekijken.

Kaat Vogelaers