Week van de Official gaat opnieuw van start

2020 is een jaar met veel onzekerheden. We zijn allemaal blij dat de sport terug is. Ook de officials staan opnieuw op het terrein. Dit jaar geven we dus een dubbele dankjewel. We hebben jullie gemist, welkom terug! 

De Week van de Official gaat van start van 3 tot 11 oktober 2020. Doe mee en deel jullie acties via #bedanktscheids #bedanktjury!

Ieder jaar bedanken we samen met 35 sportfederaties de officials in Vlaanderen. Federaties, clubs en sporters organiseren heel wat acties en bedankingen voor de scheidsrechters, juryleden, tijdsopnemers,... Dat blijven we doen, ook in coronatijden. Bedankt officials, we hebben jullie gemist! 

Tijdens de Week van de Official willen we de officials bijscholen en inspireren. We organiseren 2 online sessies, op maat van de officials. Elke sessie kan ook uitgesteld bekeken worden (max. 1 week), inschrijven is wel noodzakelijk. We voorzien steeds voldoende tijd voor Q&A. 
 

1. Gratis webinar: Mentale uitdagingen voor officials 

Datum: maandag 5 oktober (ook live in Gent te volgen)
Tijdstip: van 20u tot 21u30

Tijdens dit webinar bespreken we de mentale uitdagingen van wedstrijdofficials (gericht op alle sporttakken, zowel jurylid als scheidsrechter). Psycholoog Rien Vanyzere geeft er inzicht in de mentale processen op vlak van mentale weerbaarheid en het nemen van beslissingen onder druk. De officials krijgen er praktische tips en info om hen te helpen naar betere prestaties.  

Als jurylid, scheidsrechter of official sta je onder grote druk. In een fractie van een seconde moet je een beslissing nemen die correct is volgens de spelregels, objectief is, vaak afgestemd met je collega’s, en die grote gevolgen kan hebben. Bovendien wordt die beslissing meteen publiek geëvalueerd: de toeschouwers, spelers, staf hebben hun mening en hebben vaak meer informatie ter beschikking om die mening te vormen. 
Hoe ga je met deze druk om? Onvermijdelijk maak je ook fouten, soms heb je zelfs impact op een resultaat door een fout. Hoe zorg je dat jij de beste official bent die je kan zijn? 

De sessie kun je ook live volgen in Gaston Rooftop Bar in Gent, er zijn 40 plaatsen ter beschikking. Wij zorgen voor een drankje en goeie babbel! 

Meer info en inschrijven kan hier.
 

2. Gratis webinar: Inspiratiesessie met topofficials 

Datum: donderdag 8 oktober
Tijdstip: van 19u30 tot 21u00

Op donderdag 8 oktober gaan we live in gesprek met enkele topofficials. Met één doel: officials inspireren.
Een losse babbel tussen officials. We spreken over hun motivatie, drijfveren, de sport, de moeilijkheden, concrete situaties, leuke anekdotes,... Hoe ervaren zij het "official zijn"? Hoe is de weg naar een carrière als official? ... Dat levert mooie en unieke verhalen op.

Een webinar door officials voor officials

We spreken met officials uit verschillende sporten, maar het is zeer herkenbaar en toegankelijk voor officials uit alle sporttakken en niveaus. We zitten aan tafel met officials die al ervaring hebben op grote toernooien, wereldkampioenschappen, Olympische Spelen,... maar ook in Vlaanderen op lokaal niveau nog heel actief zijn. 

  • Laurine Delforge - scheidsrechter hockey
  • Arturo Di Giacomo - scheidsrechter volleybal
  • Bruno De Wannemaecker - jurylid wind- en kitesurfen
  • Rita Zonnekeyn - jurylid kunstschaatsen

We slaan hiervoor de handen in elkaar met de Commissie Officials van het BOIC, een adviesorgaan dat de belangen van officials behartigt.

Meer info en inschrijven kan hier.

Alle informatie over de campagne vind je op www.weekvandeofficial.be.

Gepost door: 
Sara Pannecoucke