Waarschuwingsbericht

26 nov 2019

Sportfederatie van de toekomst

Kader

Stel, je wordt wakker in 2040 en de realiteit is helemaal veranderd. Hoe staat het met je federatie?

Een nieuw beleidsplan in wording is hét moment om eens out-of-the-box na te denken over wat er zoal op jou en je federatie afkomt. Of zou kunnen afkomen. En om na te denken hoe je je als organisatie daarin kan positioneren.
Een interessante strategische denkoefening dus, over jouw federatie en de mysterieuze toekomst.

Wil jouw federatie ook maximaal "future proof" zijn? Schrijf je dan zeker in voor deze inspiratiesessie.
Op het Sportinnovatiecongres op 17 oktober in Brugge werd het scenariodenken al kort toegelicht. Tijdens deze inspiratiesessie gaan we er dieper op in en effectief mee aan de slag.

• 9u-9u30: Ontvangt met koffie
  • 9u30-12u30: "Trendsessie": wat komt er zoal af op de sport(federaties)? Wat zien we gebeuren rondom ons? Wat zijn belangrijke trends om rekening mee te houden? Etc...
  • 12u30-13u30: Broodjeslunch
  • 13u-17u: Scenariodenken in groepjes. Wat is de rol van jouw federatie in extreme en extreem uiteenlopende toekomstscenario's? Denk met elkaar mee en verzamel interessant inzichten om verder in je federatie te verkennen en mee aan de slag te gaan in het verdere beleidsplanningsproces.

Begeleiding

Deze inspiratiesessie wordt begeleid door Ehsan Karimi Rad van TomorrowLab en Kris De Coorde van Sport Vlaanderen.
TomorrowLab ontwikkelende in opdracht van Sport Vlaanderen vier toekomstscenario's en begeleidt hen bij hun eigen strategische denkoefening, over de plaats en rol van Sport Vlaanderen in de toekomst. De inzichten, methodieken en ervaringen - opgebouwd tijdens deze begeleiding - delen ze graag met jou om toe te passen op en in je sportfederatie.

Voor wie?

Alle medewerkers van sportfederaties zijn welkom. Het kan extra interessant zijn om de leden van het beleidsplanningsteam af te vaardigen naar deze visionaire dag.

Getuigenis

Okra Sport+ deed deze toekomstoefening al. Directeur Ingrid Peeters schetst enthousiast hoe ze het ervaren heeft:

"Het is weer zo ver, de koppen bij elkaar, de pennen vast om het nieuwe beleidsplan te schrijven. Een saaie bedoening? Dat hoeft het niet te zijn! Wij lieten ons inspireren door Griet Cappelle van Tomorrowlab. Wat als je wakker wordt in het jaar 2040, net een zware recessie achter de rug? Wat kan jouw federatie dan betekenen? Wie zal je bereiken of niet? Een totaal andere manier om de toekomst van jouw federatie te bekijken, niet meer vastgeroest in de oude denkpatronen maar met de focus op de snel veranderende toekomst. Het sloeg alvast aan bij onze leden van de AV, met een open geest de toekomst tegemoet!"

DATUMLocatieZAALTIJDDEELNAMEPRIJS
26/11/2019

De Nekker
Nekkerspoel-Borcht 19 (gps adres Spuibeekstraat)
2800 Mechelen

Zeepaardje9u30-16u30

Gratis en enkel toegankelijk voor leden van VSF

Na inschrijving ontvang je een aantal dagen vóór deze inspiratiesessie een e-mail met meer informatie.

Annulering

Deze inspiratiesessie is gratis
Ben je ingeschreven, maar kan je toch niet komen? Laat het graag zo snel mogelijk weten aan
Leen (09 243 12 90).

Bij inschrijving verklaar je je akkoord met de algemene voorwaarden van VSF.
Om te kunnen inschrijven moet je geregistreerd en ingelogd zijn als medewerker van een erkende federatie.