Virusvragen voor sportfederaties en sportclubs

2020 gaat de geschiedenisboeken in als het jaar waarin het coronavirus zich wereldwijd verspreidde. Met helaas ook een enorme impact op onze sportactiviteiten. Hoe ervaren sportfederaties en hun clubs deze periode?

In de rubriek "Virusvragen" vuren we iedere week 3 coronavragen af op een federatiemedewerker of clubbestuurder. Klik even door op de link om het volledige interview te lezen.

• Vlaamse Zwemfederatie
    "Corona heeft ons doen inzien hoe belangrijk verbinding is. We blijven ook in de toekomst op zoek gaan naar initiatieven die daarbij helpen."

• Parantee-Psylos
    "We stuurden al onze clubs een handgeschreven kaartje om hen een hart onder de riem te steken. Ze doen er alles aan om een aangepast beweegaanbod te organiseren!"

• Wandelsport Vlaanderen
    "Onze wandelclubs doen hun uiterste best om de mooiste wandelplekjes in hun streek te laten zien. Die vele vrijwilligers zijn wij enorm dankbaar!"

• Vamos Volleybalclub uit Stekene - Sint-Gillis Waas
    "Hoe moeilijk het ook is, probeer creatief te zijn om mensen te betrekken. Niet creatief met het zoeken naar achterpoortjes in de regeltjes, maar creatief om betrokkenheid te creëren."

• Roeiclub TRT Hazewinkel uit Willebroek
    "Probeer 'top of mind' te blijven bij je leden. Doe je dit niet, gaan ze wellicht 'sporthoppen'."