Vraag nu je btw-vrijstelling aan

Als je btw-plichtige omzet in 2020 lager was dan 25.000 euro kan je gebruik maken van de vrijstellingsregeling voor kleine ondernemingen. Hiervoor breng je de btw-administratie op de hoogte voor 10 juni 2021. Zo wordt je club vanaf 1 juli vrijgesteld van de meeste btw-verplichtingen.

Om deze vrijstelling aan te vragen dien je een formulier in bij het bevoegd team beheer KMO. Welk formulier je moet indienen is afhankelijk van jullie huidige btw-statuut. Alle nieuwe clubs of clubs die tot nu toe niet btw-plichtig waren dienen formulier 604A in. Voor btw-plichtige clubs is dit formulier 604B.

Twijfel je hoe je dit moet invullen? Bekijk dan dit ingevuld voorbeeld.

Ongetwijfeld hadden de meeste btw-plichtige clubs een verlaagde omzet in 2020 door de gevolgen van corona. Wat niet noodzakelijk wil zeggen dat je de vrijstellingsregeling moet aanvragen. Als je in 2021 opnieuw een hogere omzet verwacht, raden we aan om de vrijstellingsregeling niet aan te vragen.

Wens je nog wat meer informatie? Lees dan zeker onze memo kleine ondernemer.

Roeland Zwaenepoel