Vermijd boetes en denk aan jouw UBO-register

Ben je een vzw? Dan ben je verplicht om jaarlijks alle informatie in het UBO-register te bevestigen. De deadline is 31 augustus 2021.

Wat is dat nu weer, het UBO-register?

Het is een register waar alle 'uiteindelijke begunstigden' (Ultimate Beneficial Owners) van een vennootschap of vzw genoteerd staan. Een vzw moet dus concreet informatie met alle officiële bestuurders naar het UBO-register sturen.

De wet is sinds 2017 van kracht en heeft als doel om antiwitwaspraktijken te bestrijden. De overheid vraagt daarom actuele informatie op bij alle juridische entiteiten over hun uiteindelijke begunstigden.

Hoe breng ik dat in orde?

Vul een actueel overzicht in van de bestuurders op het platform van de overheid. Alle informatie vind je op onze website.

Wat betekent die jaarlijkse bevestiging nu? Vanaf 2021 vereist het UBO-register dat alle vzw's jaarlijks de informatie daarin bevestigen. Je dient daarvoor een document in als bewijs. Als wettelijk vertegenwoordiger ontvang je een melding in de eBox als waarschuwing voor deze verplichting.

De deadline is uitgesteld tot 31 augustus 2021.

Boetes

Het niet naleven van deze wettelijke verplichting kan leiden tot administratieve boetes van 250 euro tot 50.000 euro. Ga dus zeker na of jouw organisatie in orde is.

Heb je vragen of moeilijkheden? Laat het ons weten via info@dynamoproject.be

Gepost door:
Tars Vanstraeseele