09/09/2021

Van stress naar energie

Werken in een sportfederatie, de job van je leven.
Je doet het vol passie en een oneindige inzet. Om meer mensen naar jouw sport(federatie) te krijgen. Om een verschil te maken.
Avondwerk, weekendwerk, strakke deadlines. “Bestaan die nog wel, rustigere periodes?”, horen we vaak.

Herkenbaar? Lees dan zeker even verder.

Stress is niet meer uit ons leven en werk weg te denken. Een gezonde (acute) dosis stress is geen probleem. Meer zelfs, het is nodig om je tot actie aan te zetten.
Anders is het wanneer stress chronisch wordt. Een situatie waarin zich meer dan 80% van de mensen bevinden. Gevolgen? Nek- en rugklachten,  slaapklachten, spierpijnen, meer fouten maken, concentratieproblemen, een constant opgejaagd gevoel,  je moe en futloos voelen, je energie, enthousiasme en doelen verliezen,…

Stressbeheersing is cruciaal.
Cruciaal om alle balletjes in de lucht te houden.
Cruciaal om efficiënt, effectief, rendabel, vitaal, gefocust en rustig te blijven.
Cruciaal, nu het einde van COVID-19 (hopelijk) in zicht is en het leven op alle vlakken aan mogelijkheden zal toenemen. En aan stressbronnen.

Programma

Tijdens deze bijscholing vuren we inzichten en tools op je af om je stressbelasting naar beneden en je stressbelastbaarheid naar boven te halen.

Dit komt aan bod:

• Wat is stress?
  • Impact van stress op werking hersenen en ons handelen.
  • Hoe weer toegang krijgen tot je maximale hersencapaciteit onder stressomstandigheden via praktische oefeningen.
  • Krachtige fysieke “energizers”
  • Krachtige mentale “energizers”
  • Van tijdsbeheer naar energiebeheer

Gewapend met een arsenaal aan tools om jouw stressbalans in evenwicht te houden, keer je terug naar je federatie.

Barbele Kindt neemt je op sleeptouw. Kom alles over haar te weten.

DATUM LOCATIE ZAAL TIJD DEELNAMEPRIJS
09/09/2021

Sport Vlaanderen Willebroek
Beenhouwerstraat 28
2830 Heindonk

Street view

Vergaderzaal 1

9u30 - 16u30

€ 120 voor leden VSF
€ 200 voor niet-leden

's Middags wordt een lunch voorzien.
Na inschrijving ontvang je een aantal dagen vóór de bijscholing een mail met praktische informatie en de factuur.

Annulering

Bij annulering meer dan 1 maand vóór de bijscholing plaatsvindt, wordt de deelnameprijs volledig terugbetaald.
Bij annulering minder dan 1 maand maar meer dan 10 dagen vóór de bijscholing plaatsvindt, wordt 50% van de deelnameprijs gefactureerd.
Bij annulering minder dan 10 dagen vóór de bijscholing plaatsvindt, wordt de deelnameprijs volledig gefactureerd.

Om te kunnen inschrijven moet je geregistreerd en ingelogd zijn.

Bij inschrijving verklaar je je akkoord met de algemene voorwaarden van VSF.