Herlaad jouw sportclub: Goed begonnen is half gewonnen

Communicatie

Onze informatie- en sensibiliseringscampagne herlaadjouwsportclub.be werd in april succesvol gelanceerd en kreeg veel bijval zowel in de media als bij de sportclubs. De eerste webinars hebben we intussen al in de benen. Maar dit is een marathon, géén sprint en het echte werk begint dan ook nu maar pas. 

Wedstrijdverloop

We startten in mei met gerichte webinars. Gebaseerd op thema’s waarvan we zeker weten dat sportclubs nood aan hebben tijdens corona. Om verder alle pijnpunten in kaart te brengen was de clubscan een grote hulp. Bijna 700 sportclubs vulden deze bevraging in. Zo kwamen we tot gerichte thema’s zoals sponsoring, subsidies, financiële planning en alternatieve financieringsmogelijkheden. 

De persoonlijke begeleidingstrajecten zijn intussen ook opgestart. In deze volgende fase gaan we de clubs concreet en op maat begeleiden, aansluitend met de webinars. Zo bieden we trajecten aan die sportclubs bijstaan bij het aanvragen van leningen (win-win e.a.) en subsidies, helpen we hen met het opstellen van een waterdicht financieel plan en geven we je tips met betrekking tot het afsluiten van sponsorcontracten. Bovendien reiken we je de juiste tools en aan om jouw sportclub verder te ondersteunen, én dat allemaal gratis.

Versterken op lange termijn

Na het financiële aspect richten we ons ook meer op het beleidsmatige aspect. Hoewel beleidsplannen vaak afschrikken en in de kast belanden, willen we dat clubs creatief nadenken op lange termijn. Een link met de financiële aspecten, die eerder aan bod kwamen, zal ook nooit veraf zijn. Zo blijven we werken aan een groter geheel om jouw club terug in pole position te krijgen.

In de beleidsmatige pijler zal onder andere ledenbinding aan bod komen en zal kruisbestuiving tussen verschillende clubs een belangrijke factor zijn. Dit aanbod zijn we nog volledig aan het uitwerken en de één op één begeleiding zal pas voor september zijn.

Veel op komst. Bekijk zeker het ganse aanbod op www.herlaadjouwsportclub.be

Afbeelding
Knop herlaad jouw sportclub

 

 

 

Schrijf je zeker in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte. Samen halen we de finish!