Marketingtoolbox

Klik hier om meteen door te gaan naar de registratiepagina.
Ben je al geregistreerd? Klik hier om meteen door te gaan naar de inlogpagina.

Klik hier voor een preview aan de hand van printscreens.

Met steun van de Vlaamse overheid en in samenwerking met marketingexpert Galland.be richtte de VSF een online “marketingtoolbox” op: een website die aan onze leden sportfederaties en OSV’s toelaat hun marketingstrategie en -communicatie eens grondig onder de loep te nemen.

De website neemt je mee door de verschillende fasen van een strategisch marketingproces. De theorie wordt per fase tot leven gebracht door tal van voorbeelden en invulbladen maken de toepassing op de eigen sportfederatie mogelijk op een zeer gebruiksvriendelijke manier. Via deze website kan elke federatie dus stapsgewijs nadenken over de eigen (al dan niet bewust ontwikkelde) marketingstrategie en op zoek gaan naar nieuwe strategische pistes.

De marketingtoolbox is er gekomen in navolging van het ondersteuningstraject marketing, waarbij elf federaties in zes marketingsessies op een zeer intensieve manier hebben leren marktgericht denken. De positieve evaluaties van de deelnemende federaties overtuigden ons van het nut om deze informatie ook aan andere federaties te kunnen aanbieden op een manier waarbij op eigen tempo en timing het marketingproces kan doorlopen worden. Via deze tool willen we de sportfederatiesector strategisch versterken.

De toolbox is een zeer uitgebreid strategisch proces dat alle stappen gaande van “missie” tot en met het concreet “marketing communicatie plan” doorloopt. Dit wil zeggen dat je je niet mag laten verleiden om alles snel in één keer te proberen doen. De bedoeling is dat de marketingstrategie, met het doorlopen van de toolbox en de fasen, langzaam vorm kan krijgen en rijpen. Tracht er dus de nodige tijd voor uit te trekken. Ga er ook niet alleen mee aan de slag. Je doet dit best, analoog aan het beleidsplanningsproces, met een “marketingteam” en met voldoende terugkoppeling naar je raad van bestuur.

Praktisch

  • Elk lid van de VSF kan één inlog aanvragen via deze registratiepagina. Je spreekt dus best af wie de verantwoordelijke wordt hiervoor. Uiteraard kunnen jullie gebruikersnaam en paswoord met elkaar delen. Wil jouw federatie toch graag meer dan één account? Dan vragen we een bijdrage van €50 euro per extra account (incl. btw).
  • Na goedkeuring ontvang je een e-mail en kan je inloggen op www.marketingtoolboxvsf.be.
  • Alle informatie over het gebruik van de marketingtoolbox vind je op de pagina “handleiding”.

Feedback?

Bij het doorlopen van de website kom je allerlei praktische oefeningen en invulbladen tegen die je rustig kan invullen en die je toelaten door te gaan naar de volgende stap in het traject. Maar je bent in dat geval niet zeker dat je deze invulbladen op een goede marketingtechnische manier invulling hebt gegeven.

Voor €300 (excl. btw) kan je bij de expert Galland.be feedback aanvragen. Dit kan via de pagina "mijn account" en houdt in dat de federatie, telkens een invulblad is afgerond, feedback krijgt van de expert Galland.be. Hou hierbij wel rekening met het feit dat de marketingexpert niet in de mogelijkheid is om zich volledig in te leven in de situatie van jouw specifieke federatie. De feedback zal gaan over de manier waarop de invulbladen werden ingevuld (klopt het marketingplaatje, voldoet het ingevulde aan de doelstelling van de oefening en waar moet je eventueel op letten om het beter te kunnen doen?) en zal dus niet noodzakelijk de visie van de expert weergeven over de best mogelijke marketingstrategie voor jouw federatie.

Intensievere begeleiding gewenst?

Wie naast de aangeboden feedback op de invulbladen graag een nog meer gepersonaliseerde begeleiding wil krijgen (samen met de expert een strategisch plan of marketingplan opmaken, een deelaspect van zijn strategie analyseren om met nieuwe inzichten verder te kunnen,…) is uiteraard vrij om contact op te nemen met Galland.be om samen de mogelijkheden te bekijken.

Ben je geen lid van de VSF maar wil je toch gebruik maken van de marketingtoolbox?

Dat kan!

  • Sportclubs genieten een voordeeltarief (50 euro, incl. btw). Aanvragen zijn mogelijk via de website van het Dynamo Project.
  • Andere organisaties kunnen een account bekomen voor 250 euro (excl. btw). Registreren kan eenvoudig via de registratiepagina. Na ontvangst van de registratie bezorgen wij een factuur. Na ontvangst van de betaling, krijg je toegang tot de toolbox.
  • Feedback aanvragen is ook mogelijk via de "mijn account" pagina voor 300 euro (excl. btw).

Wil je meer weten over de expert in kwestie?

  • Alle info op hun website www.galland.be.
  • Klik hier voor een recente publicatie van Ann Galland (in het jaarboek van Stichting Marketing (STIMA), de marketing vereniging van de Belgische marketeers).

Reacties? Suggesties? Problemen bij het gebruik van de marketingtoolbox?
Contacteer Leen (09 243 12 93).