Eind november deed de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) nieuwe aanbevelingen. Die geven mee hoeveel en waarom je best beweegt om gezond te zijn. En vanaf wanneer je te vaak stilzit. Info waar élke Vlaming beter van wordt, aangezien een actief leven heel wat fysieke én mentale voordelen biedt.
Vanaf 15 maart zijn er kleine versoepelingen in het onderwijs. Dat heeft minister Weyts op 22 februari beslist, samen met de onderwijspartners en in overleg met de virologen. Zo kan voltijds contactonderwijs opnieuw voor een aantal zeer kwetsbare groepen.
Om een sportclub te besturen heb je een flinke dosis passie voor de sport nodig. Maar toch komt er wat meer bij kijken. Het bestuur staat voor veel uitdagingen. Clubgrade wil sportclubs hierbij helpen.
Naar jaarlijkse traditie veranderen in maart de tarieven voor publicaties van aktes in het Belgisch Staatsblad.
In de vorige nieuwsbrief meldden we al dat de Vlaamse Sportfederatie extra middelen toegewezen kreeg om sportclubs te ondersteunen bij de corona-gevolgen die ze ervaren. We geven je een stand van zaken mee.
Een vzw heeft enkele jaarlijkse jaarlijkse fiscale verplichtingen. De deadline van 31 maart nadert opnieuw. Wij zetten de verplichtingen nog even op een rijtje.
Sportclubs ondersteunen anno 2021. Een uitdaging waar we binnen Clubgrade samen onze schouders onder zetten. We zijn trots op ons team aan de frontlinie, de vraagverkenners. Dit zijn sportclubondersteuners in hart en nieren. Deze groep van gemotiveerde en ervaren sportprofessionals doorkruisen Vlaanderen. Wij zoeken versterking voor dit team!
Tijd om stil te staan bij iedereen die het mee mogelijk maakt om te sporten in clubverband: de duizenden vrijwilligers.
Na het uitgebreide webinar met Joris De Wortelaer op 19 januari, was ook al onze ondersteunende informatie rond verenigingswerk toe aan een update. Ondertussen hebben we alles voor jou uitgewerkt op de website van Dynamo Project.
De Green Deal in 't kort Van 2021 tot 2023 willen we in Vlaanderen werken rond een Green Deal Sportdomeinen. De aanleg en het onderhoud van een buitensportterrein vergt kennis én een passie voor het veld. Het onderhoud moet zo zijn dat de functionaliteit en de veiligheid voor de spelers behouden blijft. Cruciaal is kennis over aanleg en onderhoud, het waterbeheer, de bodem en het bodemleven, het voorkomen van en alternatieven voor het gebruik van pesticiden. Deze Green Deal omvat het volledige sportdomein waarbij we ook inzetten op het verhogen van biodiversiteit en op circulariteit zowel qua
Het Vlaams Sporttribunaal is op zoek naar een nieuwe bestuurder. Die zal verkozen worden op de Algemene Vergadering van 22 maart.
Vlaamse Sportfederatie wil alle Vlamingen opnieuw op een verantwoorde manier laten sporten in hun favoriete club