Over ons

De Vlaamse Sportfederatie is de koepelorganisatie voor sportfederaties en hun sportclubs in Vlaanderen.

We overkoepelen 51 gesubsidieerde en 15 louter erkende federaties, goed voor 1,4 miljoen sporters in Vlaanderen, die sporten in meer dan 18.000 sportclubs.

mountainbike
VSF

Ons team

Maak kennis met ons team! Ontdek hier alle collega’s en hun expertises.
leden

Onze leden

Benieuwd welke organisaties bij ons zijn aangesloten? Samen vormen we een sterke georganiseerde sportsector.
organisatiestructuur

Organisatiestructuur

Bekijk hier de samenstelling van ons bestuursorgaan. En hoe we inspraakmomenten organiseren voor alle leden.
beleid

Beleid

We geloven in de kracht en de meerwaarde van sport en het verenigingsleven. Daar gaan we dag in dag uit voluit voor.
belangenbehartiging

Vertegenwoordiging

De sterkte van onze sector nog meer uitspelen. Gaan voor wat ons verbindt. Bekijk hier onze prioritaire dossiers.

De Vlaamse Sportfederatie zit in een nieuw jasje!
Zelfde team, zelfde spirit, zelfde ondersteuning.
Voor sportfederaties én voor sportclubs (vroeger ‘Dynamo Project’).
Vanaf nu onder één naam: de Vlaamse Sportfederatie.
One team!

Vlaamse Sportfederatie