Herlaad ook jouw sportclub

Al een jaar zitten zo’n 20.000 sportclubs op de bank. Daarom slaan de Vlaamse Sportfederatie, Sport Vlaanderen en de Vlaamse overheid de handen in elkaar om alle Vlaamse sportclubs hulp te bieden na de Covid-19 periode. Tijd voor actie!

 

Samen stomen wij jouw club klaar voor de toekomst

Via de campagne www.herlaadjouwsportclub.be willen we samen met coach Maarten Vangramberen de clubs 'back on track' helpen.

Hieronder vind je een versterkt aanbod van webinars, financiële steun, begeleidingsprogramma's,... Alle info en links vind je op één pagina om jouw sportclub opnieuw te herladen. Het aanbod blijft groeien, waardoor we jou steeds beter en vollediger kunnen bijstaan.

Afbeelding
Herlaad jouw sportclub

Herlaadagenda

Ben je benieuwd naar ons aanbod van gratis webinars? We zetten ze voor jou op een rijtje. Dit aanbod wordt steeds aangevuld.

Datum Uur Onderwerp Inschrijven
Donderdag 6 mei 20u00 Herlaad jouw sportclub - infosessie  Afgelopen
Dinsdag 18 mei 20u00 Alternatieve financiering voor sportclubs  Schrijf je hier in (gratis)
Dinsdag 25 mei 20u00 Financiële planning voor clubs (met enkelvoudige boekhouding) Schrijf je hier in (gratis)
Dinsdag 25 mei 21u00 Financiële planning voor clubs (met dubbele boekhouding) Schrijf je hier in (gratis)
Maandag 31 mei 20u00 Sponsoring voor je sportclub Schrijf je hier in (gratis)
Dinsdag 8 juni 20u00 Subsidies voor sportclubs. Over centen en samenwerking Schrijf je hier in (gratis)
Donderdag 10 juni 20u00 Creatief probleemoplossend denken in sportclubs  Schrijf je hier in (gratis)

Herbekijk de kick-off  

Op donderdag 6 mei schoten meer dan 160 sportclubs samen met ons uit de startblokken met een infosessie over de steunmaatregelen. De afwezigen hadden ongelijk, maar niet getreurd, hier haal je je achterstand in!

 

 

 

Doe de clubscan

Laat ons weten waar we jouw club verder mee kunnen helpen! Geef in twee minuutjes antwoord op enkele vragen over jouw sportclub, zodat wij je nóg persoonlijker in de richting van de finishlijn kunnen coachen. Wij ondersteunen dan verder op maat van jouw sportclub.

Doe de clubscan op www.herlaadjouwsportclub.be!

Afbeelding
Doe jouw clubscan

 

 

Afbeelding
Sportnoodlening nodig?

Sportnoodlening van Sport Vlaanderen nodig? 

De Vlaamse Overheid & Sport Vlaanderen willen de sportclubs financieel ondersteunen via sportnoodleningen, in samenwerking met PMV. 

Vanaf 29 maart kan jouw sportclub een sportnoodlening aanvragen via het online platform van Sport Vlaanderen. Dien je aanvraag in en neem zeker al de Handleiding Kredietaanvraag Sportnoodlening door. Gebruik ze als leidraad bij het onderbouwen van jouw kredietaanvraag. 

Wij helpen je de aanvraag in te dienen!

Hulp nodig om het dossier in te dienen? Wij staan je bij om de aanvraag rond te krijgen. 

Vul dit formulier in en we nemen contact met je op om een afspraak in te plannen.

Bekijk hier de video met coach Maarten

 

Focus op financieel en algemeen beleid van jouw club  

Met deze campagne richten we ons vooral op 2 pijlers binnen de sportclub. Tijdens de campagne wordt het aanbod hier volledig op uitgewerkt. 

1. Financieel beleid

Geen inkomsten meer uit de kantine, sponsors die hun engagement pauzeren of beëindigen, eetfestijnen en andere evenementen die niet mogen plaatsvinden,... Door het wegvallen van heel wat inkomstenbronnen stevenen veel clubs af op donkerrode cijfers, tijdelijke liquiditeitsproblemen of de nood om inkomstenbronnen te herbekijken.

2. Clubbeleid en creativiteit

Hoe blijft je sportclub zich onderscheiden van de andere verenigingen? Hoe ontwikkel je een visie om je clubbeleid op langere termijn uit te werken? Hoe blijft je club betrokkenheid creëren bij al je stakeholders? Dit zijn grote uitdagingen wanneer het sociale weefsel in je club onder druk komt te staan. Blijven verbinden is dé uitdaging. Door de nodige creativiteit aan te boren, ontgin je het beste uit je sportclub en kan je deze uitdagingen wendbaar aangaan.

Vul de clubscan in, zodat we echt op maat te werk kunnen gaan en het verder aanbod kunnen uitwerken. De clubscan gaat van start. We ontdekken de noden van de Vlaamse sportclubs. Waar heeft corona het meest pijn gedaan? En we spelen hier verder op in via webinars en verdere begeleiding.  

 

Laat je club verder begeleiden vanaf juni

Heeft jouw club een concreet probleem? Dan sta je er zeker niet alleen voor. Vanaf juni starten we 1 op 1 begeleiding op rond de thema’s die tijdens de webinars aan bod kwamen.

Ontdek ook ons bestaand ondersteuningsaanbod voor sportclubs via www.dynamoproject.be. Dynamo Project biedt managementondersteuning voor sportclubbestuurders.

 

Contact

Heb je intussen vragen of bemerkingen? Contacteer ons via info@herlaadjouwsportclub.be