Herlaad jouw sportclub

In 2020 zaten zo’n 20.000 sportclubs op de bank door corona. Daarom stelden de Vlaamse Sportfederatie, Sport Vlaanderen en de Vlaamse overheid in 2021 een actieplan op om alle Vlaamse sportclubs hulp te bieden. Herlaad jouw Sportclub was geboren! 
We vroegen jullie waar je hulp kon gebruiken. Door de stem van meer dan 700 sportclubs (oprechte dank…) konden we een gericht aanbod uitwerken en tackelden we de coronaproblemen met de voeten vooruit.

Aanbod op maat van jullie noden 

In 2022 sluiten we Herlaad jouw sportclub af. En wij kijken terug op een geslaagd project. 
We luisterden naar jullie. En jullie gaven zelf aan waar je de meeste nood aan had. Wij ontwikkelden we een ruim aanbod aan hulpmiddelen voor alle sportclubs. En dat werd goed onthaald. 
Wij bereikten:
•    meer dan 1.700 deelnemers met onze webinars en bijscholingen;
•    een 150-tal clubs die zich intensief lieten begeleiden door onze experten;
•    meer dan 1.500 downloads van tools, modeldocumenten, actiefiches…

En nu?

Corona is een blijver. De clubs geraken er langzaamaan bovenop. But we don’t give up on you. Wij blijven naast jullie staan. 
Hoe dan precies? Het merendeel van ons ruime aanbod van bijscholingen, begeleidingen, workshops, trajecten en doe-het-zelf tools komt gewoon in ons vaste aanbod te staan. 
Neem hieronder een kijkje en ontdek hoe wij jou verder kunnen helpen. 

Begeleidingen en bijscholingen

Tools

Of contacteer een medewerker van de Vlaamse Sportfederatie. Wij staan je graag bij met persoonlijk advies.

Up and running

Sponsoring was 1 van de hot topics van Herlaad jouw Sportclub. In 2021 besteedden we hier veel aandacht aan. 
Een aantal zaken zijn nog lopende in 2022. Ontdek het hieronder.
 


 

 

Afbeelding
Maarten HJS

Herlaadagenda 

Webinars sponsoring            

Veel sportclubs staan voor financiële uitdagingen, al dan niet door corona. Wij schieten je digitaal te hulp. 

Gedurende 12 maanden word je in 4 interactieve gratis webinars op weg geholpen met een effectief en duurzaam sponsorbeleid, met meer én meer tevreden sponsors tot gevolg.

Elke Vlaamse sportclub kan binnenkort bovendien 12 maanden gratis profiteren van ondersteuning in het sponsorbeleid, elke maand concrete tips en tricks, een online systeem vol met hulpmiddelen en support van specialisten van SponsorVisie.

Wil jij je club financieel verder helpen en sponsoring binnen je vereniging boost geven? Volg dan 1 van deze webinars. Je kunt ze volgen als reeks, maar ook apart te volgen. 

We hebben er al drie achter de kiezen op 20/11, 7/12 en 18/01. Wat gaat het rap. Maar geen zorgen. Er komt er nog één aan. Inschrijven maar!

5/04 Webinar sponsorwerving: Hoe werf en betrek je succesvol›

Tools voor doe-het-zelvers 

Ga je liever zelf aan de slag? Geen probleem!

Wij plaatsen hier bruikbare documenten en handige tools waar je gemakkelijk mee kan werken binnen de sportclub. Deze tools kunnen zowel op zichzelf staan als gekoppeld worden aan webinars en begeleidingen.

Vragen of problemen? Geef ons maar een seintje via info@herlaadjouwsportclub.be.

Thema  Beschikbare tools
Boekhouding

Financieel plan (voor enkelvoudige & dubbele boekhouding)

Beleid

Creatief probleemoplossend denken in jouw sportclub

Financiering

Uitgiftevoorwaarden obligatielening

Winwinlening

  • Stappenplan
  • Informatienota
  • Template kredietgevers
  • Aangifte roerende voorheffing
Sponsoring

Modelovereenkomst

Sponsortoolkit

Clubbinding

Tool externe communicatiestrategie

Tool interne clubcommunicatie

Bekijk hier de clubscanresultaten 

Een tijdje geleden vroegen we aan de sportclubs om de clubscan in te vullen. En dat was een schot in de roos! Maar liefst 700 andere sportclubs deden de afgelopen weken de Clubscan, bedankt iedereen! Wij gingen meteen met alle antwoorden aan de slag. Ook benieuwd? 

Coach Maarten analyseerde en kwam tot deze resultaten: 

 

Afbeelding
ijshockey jeugdsport
Een tevreden club!
IJshockeyclub Antwerp Phantoms viel stil tijdens de lockdown. De vrijgekomen tijd werd positief gebruikt om alles grondig te herbekijken. Mét Herlaad Jouw Sportclub als motor!

Meer over de campagne 

Met de campagne Herlaadjouwsportclub.be richten we ons vooral op 2 pijlers binnen de sportclub. Tijdens de campagne wordt het gratis ondersteuningsaanbod hier volledig op uitgewerkt. 

1. Centen zijn belangrijk

Corona heeft de sportclubs hier hard getroffen. Geen inkomsten meer uit de kantine, sponsors die hun engagement pauzeren of beëindigen, eetfestijnen en andere evenementen die niet mogen plaatsvinden,... Door het wegvallen van heel wat inkomstenbronnen stevenen veel clubs af op donkerrode cijfers, tijdelijke liquiditeitsproblemen of de nood om inkomstenbronnen te herbekijken.

Tijdens de campagne richten wij ons op thema's zoals alternatieve financiering, subsidies, boekhouding,... Wij maken je wegwijs en kijken samen wat de mogelijkheden zijn voor je club.

2. Clubs willen groeien en verbeteren

'Wat na corona? Dan doen we beter natuurlijk!' Onze sportclubs zijn positief ingesteld. Dat wijst onderzoek uit onze clubscan.

Maar hoe blijft je sportclub zich onderscheiden van de andere verenigingen? Hoe ontwikkel je een visie om je clubbeleid op langere termijn uit te werken? Hoe blijft je club betrokkenheid creëren bij al je stakeholders? Dit zijn grote uitdagingen wanneer het sociale weefsel in je club onder druk komt te staan. Blijven verbinden is dé uitdaging. Door de nodige creativiteit aan te boren, ontgin je het beste uit je sportclub en kan je deze uitdagingen wendbaar aangaan.

Bekijk hier de video met coach Maarten

Samenwerking met Clubgrade

Alle Clubgrade projecten zullen dit jaar tegen een sterk verminderd tarief aangeboden worden in het kader van Herlaad jouw sportclub. Heb je reeds betaald voor een aankomend Clubgrade traject? Geen nood, dit kan terugbetaald worden of later gebruikt worden voor begeleidingen, opleidingen...

Meer info over het verschil tussen Clubgrade en Herlaad jouw sportclub vind je hier of via info@clubgrade.be

Contact

Heb je vragen of meer informatie nodig?
Contacteer Klaas Siemoens of klaas@vlaamsesportfederatie.be of 09 396 80 60.

Afbeelding
Klaas Siemoens

 

De Vlaamse Sportfederatie zit in een nieuw jasje!
Zelfde team, zelfde spirit, zelfde ondersteuning.
Voor sportfederaties én voor sportclubs (vroeger ‘Dynamo Project’).
Vanaf nu onder één naam: de Vlaamse Sportfederatie.
One team!

Afbeelding
Vlaamse Sportfederatie