Praktische problemen via e-griffie

Vzw
Wijzigingen
Sportclubs

Sportclubbestuurders raken niet altijd even makkelijk doorheen de applicatie van www.e-griffie.be bij het oprichten van de vzw. Met onderstaande tips leg je het dossier via e-griffie hopelijk vlot neer.

• Je opent de e-griffie in Internet Explorer en in een oudere versie dan Windows 8.

• Eerst identificeer je je via je elektronische identiteitskaart. Je PIN-code (vier cijfers) van je identiteitskaart is daarbij belangrijk.

• Voor de elektronische handtekening die je op het eind moet zetten, moet je de nieuwste update van Java gedownload hebben. Bij het inloggen krijg je hiervan in principe een melding. Je volgt eerst de link zodat de update op je computer staat.

• Zorg dat je de rijksregisternummers van de leden van het bestuursorgaan bij de hand hebt. Deze nummers moet je ingeven in de applicatie (ze worden niet gepubliceerd).

• Bij het ingeven van de namen en rijksregisternummers moet telkens een groen vinkje verschijnen. Is dat niet het geval? Dan is er een fout in de naam of het nummer.

• Was er iets niet correct ingevuld? Het veld ‘straatnaam’ zal leeg zijn door een programmeerfout in de applicatie. Scroll naar boven en controleer of alle velden ingevuld zijn.

• Je geeft steeds de officiële naam (je roepnaam is ‘Jef’ en je officiële naam is ‘Jozef’, vul dan ‘Jozef’ in).

• Als je de getekende oprichtingsakte inscant, zorg dan dat het document niet groter is dan 2 MB. Grotere versies kunnen niet toegevoegd worden aan het dossier.

• De tekst van de oprichtingsakte moet je nogmaals in een tekstvak plakken. Zorg dat je hiervoor een Word-document met de tekst van de oprichtingsakte bij de hand hebt. Je kopieert en plakt deze tekst (bij voorkeur met de sneltoetsen [CTRL+ C] & [CTRL+ V]) in het tekstvak.

• Heb je technische vragen? Je kan de ontwikkelaars van de applicatie bereiken via de helpdesk van het Belgisch Staatsblad, zoals vermeld staat op www.e-griffie.be

Momenteel kan je enkel een oprichting via de e-griffie doen. Wijzigingen aan bestaande vzw's kan je voorlopig niet elektronisch doorgeven. De wijzigingen bevinden zich momenteel in de testfase.

Ook interessant
Vzw
Maak je keuze tussen de klassieke manier of de oprichting via e-griffie.
Vzw
De meest recente bedragen voor de oprichting, statutenwijziging of bestuurswijziging in een vzw.
Vzw
What's in a name? Wat moet je allemaal weten wanneer je een naam kiest?